top of page

Aktuellt

Trots att elmarknaden har lugnat sig under förra året, priserna för fast elavtal är fortfarande alldeles för höga. Vi rekommenderar rörligt avtal igen, trots prissvängningar under året.


Anbuden var svåra att jämföra för de har olika struktur, de kan beröra årsavgifterna, det fasta pålägget, ge engångsrabatt, månadsrabatt, mm.

Vi jobbade så att anbuden (med mars månads rörliga priser) simulerade vi till utgifter på årsnivå inkl. alla pålägg, avgifter och rabatter. På det sättet fick vi jämförbart utfall för hushållen med olika elförbrukningsnivåer. Skillnaderna var inte stora, men det fanns en klar vinnare.


Utfallet:

Vattenfall gav oss det bästa erbjudandet, nu andra året i rad! 🙂 Detta, genom att förlänga förra årets vinnande priser till Baraborna med ett år. Dessutom erbjuder de fint påslag för överskottsel el från hus med solceller.

Vattenfalls erbjudande innebär med siffror inkl moms:

·       0 kr årsavgift (540 kr – rabatt 540 kr)

·       75% rabatt på deras påslag (8,75– rabatt 6, 56= 2,19 öre/kWh)

·       50 kr extra rabatt varje månad

·       För hus med solceller erbjuds mikroproducenternas spotpris + 10 öre påslag för överskott som ni säljer till Vattenfall.


De som har anmält sitt intresse har fått instruktioner en vecka sedan hur de kan ingå / förlänga sitt avtal med Vattenfall genom en e-postadress som är upprättad specifikt för oss.


Vädret var perfekt, promenaden var lagom lång, frågorna var bra komponerade!

Torget var stundtals livligare än vanligt, det blev en trevlig träffpunkt för baraborna, som gick tipsrundan.

Intäkterna gick oavkortad till vinsterna som lottades ut bland de bästa tipslapparna. Tre vinster gick till vuxna deltagare och tre till barn. Priserna blev utdelade idag.Vi har knappt hunnit vila ut efter det stormiga Valborg, innan det är dags för nästa event den 9 maj. Vi hoppas att vädergudarna blir snälla denna gång!


Välkomna till Värbytorget där tipsrundan startar! Vi väntar på er kl 11.00-15.00.


Det blir -som vanligt- spännande frågor att knäcka både för stora och små. Pris: 20 kr per vuxen och 10 kr per barn tipslapp. Intäkterna går oavkortat till vinsterna! Vi lottar ut vinsterna bland de bästa svarstalongerna och levererar till vinnarna dagen efter.

Aktuellt: Blog2
bottom of page