top of page

Upphandlingen av luft-vattenvärmepump är klar!

Vi är färdiga med upphandlingen.

Vi har fått in anbud från 6 företag och på 5 olika värmepumpar. Nästan alla rekommenderar Mitsubishi, som ger bäst valuta för pengarna. Vi kollade fakta, konsulterade med kommunens energirådgivare, utomstående installatörer, försäljare mm, samt tog in förtydligande från anbudsgivarna.


Vi valde Mitsubishi Electric Ecodan som är en mycket prisvärt, kvalitativ och tystlåten luft-vattenvärmepump med en energiklass A+++ och SCOP-värde på 4,76.


Som leverantör valde vi Rörexpressen i Lund AB som gav det bästa priset och mycket bra förutsättningar. Det offererades två storlekar av Ecodan serien, så att varje husägare kan få den modellen som passar deras behov bäst.

·       Mitsubishi Electric Ecodan PUZ-WM5VHA för hus med mindre energibehov

·       Mitsubishi Electric Ecodan PUZ-WM85YAA för hus med större energibehov

Båda modellerna levereras med innerdel Mitsubishi Electric Ecodan EHPT20X-YM-9D, som har en 200 liters varmvattentank. Leveransen inkluderar utegivare, trådlös innegivare och wifi sändare. Priset omfattar komplett installation inkl el-och rörarbeten, underlag till utedelen vid behov, grovstädning, injustering & intrimning av systemet.


Vad händer nu? Vi överlämnade listan med de intresserade hushållen till Rörexpressen i Lund AB. De kontaktar var och en för att ta reda på vilken pump just de kan behöva, samt bestämma installationsdag.

Därmed är vi färdiga med vårt åtagande för Barabornas bästa. Eftersom vi förhandlade för 46 hushåll, priset pressades starkt både hos Mitsubishi och installatörerna, därmed sparar vi för varje husägare som har anmält sitt intresse och beställer enligt offerten ca 15–30 000 kr.Comentarios


bottom of page