top of page

Baradagen

Vårt största evenemang under året skulle varit en familjedag på Gröningen söndagen den 15 augusti. En dag fylld med roligheter; familjelekar, löptävlingar, bollekar, hoppeborg, marknad, musik, lotteri mm. Dessutom skulle vi bjuda på grillad korv och frukt.


Planerna var blygsammare i början, allt skulle ske i vår egen regi. På våren utökades de till riktigt storslagna planer då vi började samarbeta med Bara GIF och Bara Friidrott. Dessutom bjöd vi in de flesta föreningar i Bara att visa upp sig. Vi har sökt och fått ekonomiskt stöd till Baradagen från Sparbanksstiftelsen Skåne. Bara GIF och Bara Friidrott har fått stöd från Svedala kommun.


Vi hoppades få polistillstånd till Baradagen eftersom restriktionerna för utomhus evenemang skulle lyfts bort från 15 juli (enligt Folkhälsomyndighetens prognos vid slutet av april). Tyvärr blev det inte så: restriktionerna har bara lättats till max 600 deltagare. Det är omöjligt att kontrollera och begränsa antalet människor på Gröningen. Vi har därmed fått avslag på tillståndsansökan.Vi ger inte upp, livet återgår till det normala så småningom. Vi kommer då att damma av våra planer och välkomna baraborna till Gröningen för en underbar BARADAG!Comments


bottom of page