top of page

Elupphandlingen är klar!

Trots att elmarknaden har lugnat sig under förra året, priserna för fast elavtal är fortfarande alldeles för höga. Vi rekommenderar rörligt avtal igen, trots prissvängningar under året.


Anbuden var svåra att jämföra för de har olika struktur, de kan beröra årsavgifterna, det fasta pålägget, ge engångsrabatt, månadsrabatt, mm.

Vi jobbade så att anbuden (med mars månads rörliga priser) simulerade vi till utgifter på årsnivå inkl. alla pålägg, avgifter och rabatter. På det sättet fick vi jämförbart utfall för hushållen med olika elförbrukningsnivåer. Skillnaderna var inte stora, men det fanns en klar vinnare.


Utfallet:

Vattenfall gav oss det bästa erbjudandet, nu andra året i rad! 🙂 Detta, genom att förlänga förra årets vinnande priser till Baraborna med ett år. Dessutom erbjuder de fint påslag för överskottsel el från hus med solceller.

Vattenfalls erbjudande innebär med siffror inkl moms:

·       0 kr årsavgift (540 kr – rabatt 540 kr)

·       75% rabatt på deras påslag (8,75– rabatt 6, 56= 2,19 öre/kWh)

·       50 kr extra rabatt varje månad

·       För hus med solceller erbjuds mikroproducenternas spotpris + 10 öre påslag för överskott som ni säljer till Vattenfall.


De som har anmält sitt intresse har fått instruktioner en vecka sedan hur de kan ingå / förlänga sitt avtal med Vattenfall genom en e-postadress som är upprättad specifikt för oss.


Comments


bottom of page