top of page

Den gemensamma elupphandlingen är KLAR

Äntligen! Alla anbud har anlänt och vi är färdiga med att analysera dem. Vi har skickat ut information om resultatet till alla som uppgav e-postadress i sin intresseanmälan och lagt i brevlådorna där det inte finns e-post adress.

Hur har vi tänkt?

Det vore fel att rekommendera fast avtal till er Baraborna med nuvarande skyhöga priser, dessutom binda er till dessa höga priser i flera år. Dagens elpriser är inte representativa och vi hoppas verkligen att läget kommer att normaliseras inom ett år.

I nuläget gör vi något som vi aldrig trott att vi kommer att göra: vi rekommenderar er rörligt avtal, som är billigare i dessa tider och rekommenderas av de flesta rådgivarna. Nackdelen är att det blir svängningar i priset, men sammanlagt på årsnivå är det billigare.

Det rörliga priset är samma för alla bolag då man köper in el från den nordiska elmarknaden Nordpool. Den enda skillnaden är vilka månadsavgifter och påslag bolagen lägger på sitt inköpspris.

Vilket avtal var bäst?

Skellefteå Kraft gav oss ett erbjudande som inte går att slå: 100 % förnybar el till deras eget inköpspris under 12 månader. Inga avgifter, inga påslag. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, samt Sveriges bästa kundservice på köpet.

Vad sker nu?

Skellefteå Kraft fick listan med alla 350 adresser som var intresserade av vår gemensamma upphandling. De kommer att kontakta (ringa upp) varenda hushåll för att ingå avtal. Elavtalet ska ingås av samma person i hushållet som står på elnätsavtalet, var beredda, kolla detta och ta fram uppgifterna.

Även om ni kan ge fullmakt till Skellefteå Kraft att ordna övergången från EON, det är säkrast och rådligt att även själv säga upp sitt befintliga elavtal med E-ON från och med 1 juli. Det bör du göra innan den 31 maj, annars förlängs ditt avtal automatiskt med E-ON. Några hushåll har avvikande avtalstid trots att de har vårt avtal med EON, de får förstås vara flexibla och anpassa uppsägningen enligt det. Avtal enligt Skellefteå Krafts erbjudande till Baraborna kan ingås tom den 30 september.

Comments


bottom of page